k

If you’d like to try an alternative to classic porcelain, then Tonda is the perfect complement to your home.

Newsletter


Follow us

Get inspired

Subscribe to our Newsletter for news on latest products and sales


Search

Privacy Policy

  /  Privacy Policy

Privacy Policy

This Personal Data & Privacy Notice is issued to all our valued customers pursuant to the requirements of each countries Personal Data Protection Law.

Collection of Personal Data

We may request that you provide data and information about yourself and/or your family (“Personal Data”) to enable us to enter into transactions with you or to deliver the necessary services and/or products in connection with our business. Such Personal Data may include information concerning name as per your identity card, identity card number, contact number, residential address and e-mail address.

Purpose of Collection of Personal Data

Personal Data you provide will be collected, used and otherwise processed by us for, amongst others, the following purposes:
1. the delivery of services or products and the marketing of such services or products whether present or future, to you;
2. conducting marketing and client profiling activities in connection with our services and related products;
3. our internal record keeping;
4. to meet the disclosure requirements of any law binding on our Group of Companies;
5. to provide you with information on our and/or third party products, services, offers and/or contests which may be of interest to you and in this respect, to contact you via SMS, phone or mobile device, email, fax, mail, websites or browsers, social media and/or any other appropriate communication channels; and
6. for the purpose of any contests or promotions organised by the Company;

Effect arising from failure to provide Personal Data

The failure to supply such Personal Data will result in us being unable l:-
1. result in us being unable to provide you with the services and/or products requested.
2. result in us being unable to update you on our latest product.
3. result in your inability to enter or participate in the activities, contest, promotions or redemption of our products.

Disclosure

Personal Data provided to us will generally be kept confidential but you hereby consent and authorize us to provide or disclose your Personal Data to the following categories of parties:-
1. any person to whom we are compelled or required to do so under law or in response to a competent or government agency;
2. any related companies and subsidiaries of the Company, within and outside Malaysia, including those established in the future;
3. our business partners and online affiliates that provide related services or products in connection with our business;
4. government agencies, statutory authorities and industry regulators;
5. our auditors, consultants, accountants, lawyers or other financial or professional advisers; and
6. our sub-contractors or third party service or product providers as may be determined to be necessary or appropriate.

Storage and Security

We store your Personal Data in hard and soft copy. Soft copy data is stored on, amongst others, the file server, e-mail server, personal computers and notebooks.

There are security policies and procedures in place which among others confines access to your Personal Data to authorised personnel only on a strictly need to know basis to the relevant department such as the administration, finance, sales and/or customer service, marketing and human resource departments of the Company.

We may retain the Personal Data and that of other individuals that you provide to us for a reasonable period in accordance with commercial requirements and at all times subject to prevailing legal requirements.

Your Rights of Access and Correction

Please ensure that all of your personal information submitted and to be retained by us is accurate and complete. Access to the information, updates and amendments can be made at any time hereafter by contacting us via email. You may also request if you wish to be removed completely from our database (provided that the PDPA 2010 provides the right to the retention of such personal information).

Contact Us

For further queries, kindly contact us at:
Address: No. 10, Jalan TP2, Taman Perindustrian UEP Subang Jaya, 47620 Subang Jaya, Selangor Darul Ehsan, Malaysia.
Tel: (03) 80233308
Email: info@tohtonku.com.my
Attention: Tohtonku Sdn. Bhd.

Note: In the event if there any discrepancies between the English Version o and the Bahasa Malaysia Version of this Privacy Policy, the English Version shall prevail.

BAHASA MALAYSIA

NOTIS PRIVASI

Data Privasi and Notis Privasi ini adalah diisukan kepada semua pelanggan-pelanggan yang dihargai kami selaras dengan undang-undang Perlindungan Data Peribadi negara-negara berkaitan.

Pengumpulan Data Peribadi

Kami mungkin memohon data serta informasi anda dan/atau keluarga anda (“Data Peribadi”)
Untuk membolehkan kedua-dua pihak memasukki suatu hubungan transaksi atau membekalkan perkhidmatan kami dan/atau produk kami berkaitan dengan perniagaan kami. Data Peribadi tersebut termasuk informasi berkenaan Nama dan Nombor Kad Pengenalan anda, nombor telefon, alamat dan email anda.

Tujuan Pengumpulan Data Peribadi

Data Peribadi yang dikumpulkan kami akan digunakan dan diproseskan oleh kami, untuk tujuan-tujuan, diantara lain:
1. untuk memberi perkhidmatan atau produk-produk kami dan tawaran berkenaan perkhidmatan dan produk-produk kami pada masa ini atau masa hadapan;
2. menjalankan aktiviti-aktiviti profiling pemasaran dan klien kerkaitan dengan perkhidmatan dan produk-produk berkaitan kami;
3. untuk peyimpanan rekod kami;
4. untuk memenuhi keperluan pendedahan seperti yang dikehendaki oleh apa jua undang-undang yang mengikat Kumpulan kami;
5. untuk memberikan maklumat tentang produk, perkhidmatan, tawaran, dan/atau pertandingan kami dan/atau pihak ketiga yang mungkin menarik minat anda dan dalam hal ini, untuk menghubungi anda melalui SMS, telefon atau peranti mudah alih, e-mel, faks, surat, laman web atau pelayar imbas, media sosial dan/atau saluran komunikasi lain yang sesuai; dan
6. untuk tujuan peraduan atau promosi yang dikendalikan oleh kami.

Kesan kegagalan untuk memberi Data Peribadi

Kegagalan untuk memberikan Data Peribadi anda mungkin:

1. Mengakibatkan kegagalan untuk kami memberikan perkhidmatan serta produk-produk yang dipohon oleh anda.
2. Mengakibatkan kegagalan untuk kami memberi informasi kemas kini berkenaan produk-produk terbaru.
3. Mengakibatkan kegagalan anda untuk memasukki aktiviti, peraduan, promosi atau penebusan produk-produk kami.

Pendedahan

Data Peribadi yang diberikan kepada kami, secara amnya akan dirahsiakan tetapi anda dengan ini membenarkan dan memberikan kuasa kepada kami untuk memberikan dan / atau memdedahkan Data Peribadi anda kepada pihak-pihak daripada kategori berikut:

1. sesiapa yang kami dikehendaki atau diwajibkan untuk berbuat demikian di bawah undang-undang atau sebagai maklum balas kepada arahan yang sah daripada mana-mana agensi kerajaan atau agensi kompeten;
2. mana-mana syarikat berkaitan dan anak-anak syarikat termasuk di dalam atau di luar Malaysia dan mana-mana yang akan ditubuhkan pada masa akan datang;
3. rakan kongsi kami dan online affiliates yang memberikan perkhidmatan atau produk berkaitan yang berkenaan dengan perniagaan kami;
4. agensi-agensi kerajaan, pihak berkuasa berkanun dan pengawal selia industri;
5. juruaudit, konsultan, akauntan, peguam atau penasihat kewangan dan profesional lain kami; dan
6. subkontraktor atau penyedia perkhidmatan atau pembekal produk pihak ketiga (sama ada di dalam atau di luar Malaysia) seperti yang kami tentukan sebagai perlu atau sesuai termasuk tetapi tidah terhad kepada, pembekal perkhidmatan surat-menyurat kami serta pembekal perkidmatan yang menjalankan aktiviti promosi bagi pihak kami.

Penyimpanan dan Sekuriti

Kami menyimpan Data Peribadi anda dalam salinan cetak dan atau lembut. Data salinan lembut disimpan, antara lainnya, dalam pelayan fail, pelayan e-mel, komputer peribadi, dan komputer riba.
Kami mempunyai dasar dan prosedur keselamatan yang antara lain membataskan akses kepada Data Peribadi anda hanya kepada kakitangan yang diberi kuasa atas dasar “strictly need to know” daripada bahagian Syarikat seperti pentadbiran, kewangan, penjualan dan / atau perkhidmatan pelanggan, pemasaran dan sumber manusia.
Kami mungkin menyimpan Data Peribadi dan data tentang individu lain yang diberikan oleh anda kepada kami bagi suatu tempoh yang munasabah selaras dengan keperluan komersial dan tertakluk kepada keperluan undang-undang terkini pada setiap masa.

Hak-hak Pengeksesan dan Pembetulan Anda

Sila pastikan bahawa maklumat peribadi yang telah anda berikan adalah tepat dan lengkap. Anda boleh akses, mengemaskini serta megubah maklumat anda pada bila-bila masa selepas ini dengan menghubungi kami melalui email. Anda juga boleh memohon untuk menarik balik segala maklumat peribadi anda yang telah disimpan di dalam pangkalan data kami (namun demikian ia adalah tertakluk kepada PDPA 2010 yang membenarkan maklumat peribadi tersebut disimpan oleh kami).

Kami dapat dihubungi di:
ALAMAT: No. 10, Jalan TP2, Taman Perindustrian UEP Subang Jaya, 47620 Subang Jaya, Selangor Darul Ehsan, Malaysia.
EMAIL: info@tohtonku.com.my
UNTUK PERHATIAN: Tohtonku Sdn. Bhd.
TELEFONE NO: (03) 80233308

NOTA: Sekiranya terdapat sebarang percanggahan diantara versi Bahasa Inggeris dengan versi Bahasa Malaysia berkenaan Dasar Privasi ini, versi Bahasa Inggeris akan diguna pakai.